Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA S TEMOM ZADRUGARSTVA

U sklopu provedbe projekta „Dovršetak izgradnje infrastrukture i modernizacija pristupne ceste za otvaranje novih radnih mjesta u Jasenovcu“ financiranog sredstvima Europske unije unutar programa IPA IIIC, dana 29. siječnja 2013. u prostorijama Info točke za poduzetnike u Jasenovcu održana je edukativna radionica na temu "Osnivanje zadruga i uloga zadrugarstva u razvoju poljoprivredne proizvodnje na području općine Jasenovac".   Radionicu je organizirala Poljoprivredna zadruga Sava Jasenovac, suradnik na provedbi projekta uz tehničku pomoć Općine Jasenovac, nositelja projekta i Razvojne agencije Sisačko –moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o., partnera na projektu.   Predavač Mijo Gašparović, viši stručni savjetnik za ruralni razvoj i EU fondove, predočio je polaznicima radionice činjenice koje ukazuju na potrebu udruživanja obiteljskih gospodarstava radi racionalnijeg gospodarenja.   Upraviteljica Poljoprivredne zadruge Sava Jasenovac Julka Đilas podijelila je svoja iskustva iz upravljanja zadrugom i funkcioniranja zadruge s polaznicima radionice, te najavila održavanje druge radionice koja će se održati 04. veljače 2013., s temom "Zaštita žitarica i povrća od korova, bolesti i štetnika".