Jasenovac domaćin 1. Jasenovačke utrke

241675476 552684529389276 8837830353076020992 nJasenovac je 28. kolovoza 2021. godine bio domaćin 1. Jasenovačke utrke, na kojoj je ugostio 226 trkača iz cijele Hrvatske, te susjedne Bosne i Hercegovine. Društvu za sport i rekreaciju „Sport za sve“ ovo je prva velika organizacija koju su sproveli u suradnji sa Općinom Jasenovac, i Ministarstvo turizma i sporta, te se ovim putem zahvaljuje na suradnji.

Sportska manifestacija održala se u samom središtu Jasenovca, te je započela sa dječjim utrkama za predškolski i školski uzrast na kojima se okupilo 76 trkača od 3-12 godina, te se nastavilo sa utrkama za sportaše i rekreativce, od kojih je čak njih 150 trčalo na utrkama na 5 i 10km.

Prva je to utrka ovakvog karaktera u našoj Općini, te se nadamo da će postati i tradicija, jer danima nakon utrke stižu pohvale i pozitivni komentari, svih koji su sudjelovali, bilo trčeći bilo navijajući za trkače.

Najviše gledatelja okupilo se na dječjim utrkama, gdje su se utrkivala djeca predškolskog i školskog uzrasta natjecala u 3 kategorije – predškolski, školski uzrast od 1.-2. razreda OŠ, te školski uzrast od 3.-4. razreda OŠ.

Velik broj trkača je iz naše Općine ali i ostalih atletskih klubova iz županije, kao što su JAK Jasenovac, Ak Moslavina Kutina, i Ak Sisak, te oni koji su obiteljski trčali, djeca na dječjim utrkama a odrasli na utrkama na 5 i 10km.

Dok su se dječje utrke održavale u središtu Općine, utrke na 5 i 10km nastavile su se ulicama Jasenovca, pa sve prema naselju Drenov Bok, ovisno o utrci koju su natjecatelji odabrali. Na samoj utrci, uz brojne natjecatelja iz Općine Jasenovac, utrku je podržala i načelnica Marija Mačković, koja se natjecala na utrci od 5km, i time pozvala i druge naprave prvi korak za zdrav život.

Nakon utrke, na tržnici je uslijedio glazbeni program, te je za zabavu i druženje trkača i svih nazočnih bila zadužena grupa Rockeri.

Prijavom i sudjelovanjem na utrci svaki trkač je dobio bogat startni paket koji je uključivao; unikatnu finišersku medalju te poklone sponzora, voucher za ulaznicu u Park prirode Lonjsko polje, okrjepu tijekom i nakon utrke, te obrok nakon utrke.

Cilj je bio, u ovaj program uključiti različite dobne skupine, pa i one najosjetljivije, te ih potaknuti na zdrav život i kretanje, te na jednom mjestu okupiti vrhunske sportaše i rekreativce, te sve nazočne počastiti glazbenim programom nakon utrke.

1. Jasenovačka utrka sufinancirana je od strane Općine Jasenovac kroz projekt Sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini Ministarstva turizma i sporta u vrijednosti 41.500,00 kn. Udruga Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac je uz Općinu Jasenovac organizator utrke.

Posebne zahvale svim volonterima, ustanovama i udrugama, te našim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli da se Utrka održi, hvala na pomoći i suradnji, i nadamo se svi zajedno da ćemo surađivati i sljedeće godine.

Za vaš bogat startni paket se pobrinula naša Općina Jasenovac i Ministarstvo turizma i sporta te naši sponzori; Jamnica plus s brendovima ProSport i Jana, Pago, Red Bull, Lonia, Almagea, Natural Wealth, Milsing, Magdis grupa, Trčanje.hr, Park prirode Lonjsko polje, Keindl sport, Turistička zajednica Općine Jasenovac, Hakadesch, Caffe bar Trilogija, Frizerski obrt Capelli, Pin d.o.o., PEPI d.o.o., Đurić Nikola, naši vrijedni umirovljenici, Udruga 100+, OPG Vlado Radić, OPG Marina Katušić, OPG Marijana Đurić, OPG Ivan Šaka, Šljunčara Tanac, Autoprijevoznik Marijan Srnčević, PZ Sava.

Za osiguranje i pomoć na utrci se zahvaljujemo svim volonterima, DVD-u Jasenovac, svim ustanovama i udrugama u Općini koje su nam pomogle u svakom koraku organizacije, djelatnicima PP Novska, te djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu SMŽ. Hvala i našim partnerima na projektu, AK JAK Jasenovac, Ak Noga Novska, OŠ Jasenovac, ŠKK Stolar Jasenovac. Hvala i tehničkom dijelu na prepoznatljivom logu, i dizajnu kojim smo vam približili ovu cijelu priču, a iza koje stoje Josip Fabijanić i Studio Faber, Martina Movrić, Tisak&Design THESA Graphic, Biroprint, Trofeji.hr, Delform, Stotinka.hr te naši manekeni Marko Milović, Zoran Milović, Dora Jakupović, Lana Radulović, Josipa Gajdoš.

 

Pobjednici 1. Jasenovačke utrke po kategorijama su;

Predškolski uzrast / djevojčice

 1. Petra Kahler
 2. Petra Milutinović
 3. Dea Harmicar

Predškolski uzrast / dječaci

 1. Benjamin Gojko Sarač
 2. Borna Kramarić
 3. Tin Ivandić

Djevojčice 1. & 2. razred

 1. Sara Kramarić
 2. Eva Labus
 3. Larisa Herceg

Dječaci 1. & 2. razred

 1. Vanja Bartolac
 2. Patrik Šuler
 3. Jakov Špoljarić

Djevojčice 3. & 4. razred

 1. Ana Tremski
 2. Ema Tremski
 3. Mia Beljan

Dječaci 3. & 4. razred

 1. Patrik Pervan
 2. Roko Špoljarić
 3. Fran Labus

Utrka 5000m / žene

 1. Iva Mažar – 21:14 - AK Moslavina Kutina
 2. Olga Pelin – 21:17 - AK Moslavina Kutina
 3. Lana Peterfi – 21:36 - AK Moslavina Kutina

Utrka 5000m / muškarci

 1. Florijan Rožić – 16:38 - AK Moslavina Kutina
 2. Vedran Kelemen – 17:28 - Maratonjare
 3. Petko Drakulić – 18:51 – AK Plitvice

Utrka 10000m / žene

 1. Petra Mišljen – 44:31 - AK Moslavina Kutina
 2. Romana Sajn – 45:54 – Sajni trče
 3. Katarina Ciprić – 49:47 – AK Nova Gradiška

Utrka 10000m / muškarci

 1. Karlo Ciban – 34:51 - AK Moslavina Kutina
 2. Đuro Komlenović – 37:28 – Cjevomont Kutina
 3. Milos Klindo – 37:53 – ARK Gradiška

 

Više detalja i fotografija sa utke dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac https://web.facebook.com/sportzasvejasenovac jasenovac.hr/.

Donosimo vam i dio atmosfere sa utrke u galeriji;