Antunovo u Krapju

13. lipnja 2019. godine na blagdan Svetog Antuna Padovanskog- Antunovo tradicionalno je u Župnoj crkvi Svetog Antuna u Krapju s početkom u 11,00 sati služena Sveta misa.

Na istoj se okupilo mnoštvo vjernika štovatelja toga sveca-misionara, zaštitnika  siromašnih i potlačenih, budućih majki, putnika, ribara, izgubljenih stvari, žetve , konja.  Vjernici su pristigli ne samo s područja Općine Jasenovac  već i šire. Kao i svake godine dio vjernika došao je i pješice, podnoseći žrtvu i preporučujući se u zagovor Svetom Antunu,misionaru i zaštitniku od mnogih bolesti.

Osim domaćeg župnika  i Dekana Novljanskog dekanata  Peje Oršolić, misnom slavlju nazočili su i svećenici novljanskog dekanata, te Milan Vidaković, arhiđakon  Zapadno-slavonskog arhiđakonata.

Misno slavlje predvodio je  Perica  mr. Matanović župnik župe bl. Alojzija  Stepinca iz Novske,  a svojim pjevanjem misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem Župni zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i sv. Nikole biskupa iz Jasenovca.

U popodnevnim satima nastavljeno je sa obilježavanje blagdana   misnim slavljem u 18,00 sati  te blagoslovom djece.