Edukativna radionica “Kako se pripremiti za domaće i strane investicije i kako uspješno promovirati lokaciju”

Edukativna radionica u organizaciji Općine Jasenovac i Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. namijenjena zaposlenicima jedinica lokalne samouprave i drugih institucija uključenih u proces razvoja i upravljanja poslovnim zonama te pružanja usluga investitorima, a s ciljem stvaranja povoljnijeg investicijskog okruženja i pružanja potpore razvoju poduzetništva održana je 2. srpnja 2013. u prostorijama Info točke za poduzetnike u Jasenovcu.

Tema radionice bila je „Kako se pripremiti za domaće i strane investicije i kako uspješno promovirati lokaciju“

Edukaciji su nazočili predstavnici Općine Jasenovac, SIMORA d.o.o., Općine Lipovljani, Općine Hrvatska Dubica, te Centra za razvoj poduzetništva Novska.

Svi polaznici dobili su radni zadatak koji se odnosio na prezentiranje poslovne zone koja se nalazi na području njihove lokalne uprave. Predstavnici lokalnih uprava pripremili su power point prezentacije u kojima su predstavili svoje poslovne zone, od sadržaja koje nude potencijalnim ulagačima do načina privlačenja novih investitora u zonu.

Nakon prezentacije svih poslovnih zona uslijedila je rasprava o viđenom, te kako još više poboljšati načine privlačenja ulagača.

Izvođači ovog seta radionica su stručnjaci iz tvrtke Arata Biz iz Zagreba, g. Mladen Lovrenčić i g. Marko Jurčić.