MJESEC HRVATSKE KNJIGE OD 15.10.-15.11.2018.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE OD 15.10.-15.11.2018.

 

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Jasenovac obilježen je Mjesec hrvatske knjige kroz radionice u kojima su gostovali učenici od 1.-4. razreda Osnovne škole Jasenovac i Područne škole Puska.

 

Kroz 4 radionice, u suradnji sa učiteljicama, Centrom za pomoć i njegu, i Općinom Jasenovac učenici su učili o baštini. Kako je tema mjeseca knjige, ove godine „Baš baština“, u suradnji sa Centrom za pomoć i njegu, štićenice i voditeljica Jasminka Dragić pokušale su djeci približiti baštinu, te su im pripremili označivače za knjige (poznatije kao bookmark), koje su ukrasili ručnim radom tzv. heklanjem.

 

 

Sama radionica je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio je obuhvatio ukrašavanje platnenih torbi za knjige, koje je dobio svaki razred, a napravile su ih naše suradnice iz Centra za pomoć i njegu. Drugi dio je bio fokusiran na učenje glagoljice, kao dijela naše baštine, te pisanje glagoljicom i latinicom, te povezivanje ta dva pisma.

Naši najmlađi posjetitelji, zajedno sa svojim učiteljicama proveli su vrijeme učeći o baštini, načinima kako ju zaštiti od zaborava i ponijeti dio povijesti sa sobom.

U radionicama je sudjelovalo 52 djece, te 6 učiteljica, te im se ovim putem i zahvaljujemo na posjeti i odazivu, i nadamo se da će poklone dobro iskoristiti i vratiti se kod nas po nove knjige, te se odazvati novom druženju.