Novi uspjeh JAK-a

Prvenstvom Hrvatske u višebojima za sve kategorije završen je dvoranski dio atletske sezone.

Među 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupilo je 5 članova JAK-a – i ovoga puta uspješno Silvija Alich nastupila je u petoboju za juniorke i od zauuzela 5. mjesto od 10 natjecateljica. U konkurenciji limača Patrik Krmpotić bio je peti u troboju (skok u vis, bacanje kugle, 60 m), a u svim je disciplinama postavio nove osobne rekorde. Lana Radulović imala je četveroboj za mlađe kadetkinje (55 m prepone, skok u dalj, vis i bacanje kugle) i osvojila 10. mjesto od 21 natjecateljice.

Nauspješniji su bili mlađi kadeti – Mihael Prelesnik i Viktor Barešić također u četveroboju – Mihael je osvojio 5. mjesto (pobjeda u skoku u vis sa 143 cm), a Viktor je ostvario veliki uspjeh osvojivši drugo mjesto u Hrvatskoj. “Bilo je ovo izuzetno zanimljivo i naporno natjecanje, a izuzetno smo zadovoljni rezultatima. Patrik kod limača, Lana, Mihael i Viktor kod mlađih kadeta/kadetkinja po
stavljali su u svakoj disciplini nove osobne rekorde. Viktor je medalju osigurao sjajnim nastupom u bacanju kugle (pobjeda sa 13,53m – kugla od 3 kg) dok je Mihael bio vrlo blizu postolju.

Nažalost, iscrpio se u skoku u vis, imao je preko 20 skokova i u dalju nije imao snage za novi podvig” –  saznali smo od trenera Nevena Šepovića.