ODRŽANA EDUKACIJA “LJEKOVITO BILJE – BUDUĆNOST POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE”

Specijalizirana edukacija na temu netradicionalne poljoprivredne proizvodnje s fokusom na uzgoj ljekovitog bilja održana je 25. i 26. listopada 2012. godine u prostorijama Info točke za poduzetnike (zgrada dječjeg vrtića) u Jasenovcu, s ciljem doprinosa budućem razvoju potencijala poljoprivredne proizvodnje i povećanja mogućnosti za samozapošljavanje na području  općine Jasenovac.

Edukaciji je prisustvovao veliki broj polaznika.

Prvog dana edukacije polaznici su se upoznali s uzgojem ljekovitog bilja u ekološkoj poljoprivredi (obrada tla, sjetva / sadnja, zaštita nasada–žetva, sušenje ljekovitog bilja, oprema za rad s ljekovitim biljem), izabranim biljem (herba, sjeme, cvijet, korijen) i smjernicama dobre poljoprivredne prakse.

Kao primjer iz prakse, s polaznicima edukacije svoja je iskustva podijelio predavač Danijel Matić, direktor Herba M d.o.o..

Drugog dana edukacije tema je bila “Ruralno poduzetništvo”.

Doc. dr. sc. Mario Njavro upoznao je polaznike s menadžmentom u poljoprivredi, analizom poslovanja, izradom poslovnog plana, ruralnim financiranjem, investicijama i kreditiranjem u poljoprivredi i upravljanjem rizikom u poljoprivredi.

Na kraju drugog dana edukacije svim polaznicima su uručena Uvjerenja o sudjelovanju, te pokloni, USB stickovi s logom projekta “Dovršetak izgradnje infrastrukture i modernizacija pristupne ceste za otvaranje novih radnih mjesta u Jasenovcu”, u ime organizatora edukacija Općine Jasenovac i SIMORA d.o.o..

Radio emisiju “Gradski eter” Radio postaje Novska u kojoj je bilo riječi o provedbi edukacije možete preslušati OVDJE