Održana jednodnevna radionica “Razvoj pogodnog investicijskog okruženja”

Edukativna radionica u organizaciji Općine Jasenovac i Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. namijenjena zaposlenicima jedinica lokalne samouprave i drugih institucija uključenih u proces razvoja i upravljanja poslovnim zonama te pružanja usluga investitorima, a s ciljem stvaranja povoljnijeg investicijskog okruženja i pružanja potpore razvoju poduzetništva održana je 29. svibnja 2013. u prostorijama Info točke za poduzetnike u Jasenovcu.

 

Edukaciji su nazočili predstavnici Općine Jasenovac, SIMORA d.o.o., Općine Lipovljani, Općine Hrvatska Dubica, te Centra za razvoj poduzetništva Novska.

 

Tema radionice bila je vezana uz direktna strana ulaganja u poslovne zone. Polaznicima su predočeni podaci o sadržajima koje poslovna zona mora imati da bi bila konkurentna, te važnost pozicioniranja poslovne zone, kako geostrateškog, tako i sektorskog pozicioniranja.

 

Vezano uz privlačenje ulagača u zonu, predavači su upoznali polaznike s koracima koje treba poduzeti kako bi se ostvarili ciljevi privlačenja novih ulagača, te kako bi se ulagači uvjerili da je baš ta zona najbolja za njihova ulaganja, te naveli lokalne i međunarodne primjere iz prakse.

 

Izvođači ovog seta radionica su stručnjaci iz tvrtke Arata Biz iz Zagreba, g. Mladen Lovrenčić i g. Marko Jurčić.

Dokumenti

Prezentacija_-_Jasenovac_-_poslovne_zone (1) [Nain kompatibilnosti]

3.83 mb

Jasenovac - foto radionica 29.5.

0.34 mb