Održana redovna godišnja skupština Udruge branitelja Općine Jasenovac

Članovi Udruge branitelja Općine Jasenovac održali su redovitu godišnju skupštinu 2. ožujka 2019. godine u Pučkom domu u Jasenovcu.

Na skupštini je usvojeno Izvješće o radu, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornog odbora i Suda časti, te Program rada za 2019. godinu.

Udruga broji 137 članova, tijekom proteklog razdoblja obilježavali su  datume iz  Domovinskog rata i spomen na hrvatske branitelje, surađivali su sa  udrugama proisteklim iz Domovinskog rata Grada Novska , te svim ostalim udrugama s područja Općine Jasenovac.

Od programa istaknuto je otvorenje Doma hrvatskih branitelja i Spomen sobe Domovinskom ratu u Jasenovcu. Isto je predviđeno u prigodi Dana Općine Jasenovac i obljetnice VRO „Bljesak“, rekao je predsjednik udruge Darko Đilas.

 

 

Sredstva za uređenje zgrade osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Ministarstva hrvatskih branitelja. Projekte je kandidirala nadležnim ministarstvima Općina Jasenovac. Pomoć u uređenju  dao je i  Hrvatski  memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Veliku potporu u radu udruzi branitelja daje Općine Jasenova u svom pozdravu istaknula je općinska načelnica Marija Mačković. Najavila je zajedničku aktivnost oko izgradnje spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima u mjesnom parku.  Nazočnima se obratio i Ivica Vulić u ime Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske.

Na skupštini je predstavljena zastava i grb  udruge , te potvrđena visina godišnje članarine.

Na skupštini su nazočili i predstavnici svih udruga s područja Općine Jasenovac.