Općina Jasenovac potpisala sporazum o sufinanciranju – zajedničkoj realizaciji sanacije ceste prema Košutarici

Sanacija županijske ceste 3253, od raskrižja Državne ceste D47 prema naselju Košutarica, još je jedan u nizu zajedničkih projekata koji provodi Sisačko-moslavačka županija i Općina Jasenovac.

Ugovor o zajedničkom sufinanciranju i izvanrednom održavanju ceste na području Općine Jasenovac, u nazočnosti Ive Žinića, župana i suradnika, potpisali su Marija Mačković, općinska načelnica i Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Radi se o županijskoj cesti ukupne duljine 1400 metara, procijenjene vrijednosti rad oko 1,2 milijuna kuna, a kako je rečeno, kolika će biti ukupna vrijednost investicije znat će se nakon provedenog postupka Javne nabave.

Ravnatelj ŽUC-a je rekao da će se na cesti obaviti sanacija kolničkog dijela, asfaltiranje u dva sloja zbog prometovanja teških vozila ovom cestom, prokopati odvodni kanali i postaviti signalizacija. Nakon potpisivanja Sporazuma, kreće se u postupak Javne nabave i odabira izvođača, što bi trebalo završiti u narednih četrdesetak dana i onda krenuti u izvođenje projekta.