PLES POD MASKAMA

U subotu 02.ožujka 2019. godine Udruga umirovljenika Jasenovac organizirala je ples pod maskama u prostorijama Udruge s početkom u 19,00 sati.

Ples pod maskama privukao je 30-tak članova Udruge umirovljenika. Predsjednik Udruge g.Luka Đilas vodio je program i istaknuo da sve nedaće i brige  u prošloj godini odu sa optuženim „krivcom“ i da svi zajedno proslave dolazak novog proljeća i dobrim raspoloženjem prizovu  sreću i otjeraju zlo.

Plesu pod maskama pridružila se plesna skupina Projekta „Ponovno zajedno“ i predstavila se veselim kaubojskim plesom „Oh Suzana“. Sredstva za provedbu Projekta  „PONOVNO ZAJEDNO“ osigurana su od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade   i socijalnu politiku putem potpisanog ugovora sa Udrugom mladih „Komarac“ Jasenovac.

Žiri je nakon predstavljanja maski   izabrao  tri najljepše i najorginalnije maske.

 

 

Nakon odabira maski slijedilo je proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada,a druženje se nastavilo plesom uz tamburaški sastav Uduge umirovljenika.

Maškare su zapravo završno vrijeme prije korizme, tijekom kojega dajemo oduška svojemu duhu i tijelu prije perioda odricanja,  te se njihovim obilježavanjem najavljuje skori kraja zime i početak proljetnih dana.