Priopćenje Općinske uprave za javnost

Općinska uprava Općine Jasenovac i njezine ustanove kao i trgovačka društva u vlasništvu Općine Jasenovac dobili su uputu o svom radu  zbog novonastale  zdravstvene situacije vezane iz  COVID-19  virusa sukladno  Naputku  Državnog stožera i Županijskog stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Također upute o radu dobile su i djelatnice programa „Zaželi“, čiji je cilj zaštiti svoje korisnike ali i sebe  uz izvršavanje potrebnih poslova  najpotrebnijima korisnicima pretežito starije životne dobi, jer se preporuča što manje njihovo kretanje.

Centar za pomoć i njegu također izvršava svoje poslove u vidu najnužnijih potrebnih usluga, jer većinu usluga prijevoza  otkazali su medicinski  centri.

Svim stanovnicima preporuča se smanjenje odlazaka u trgovine, ugostiteljske objekte, te pridržavanje svih uputa koje su javno dostupne vezano uz sprečavanje širenja  virusa. Vezano uz potrebe komunikacije sa djelatnicima općine, Centrom za pomoć i njegu i komunalnih poduzeća preporuča se komunicirati telefonom ili e-mailom.

Vatrogasna zajednica  odgodila je održavanje  godišnjih skupština što se preporuka i ostalim udrugama s područja općine.

Ambulanta primarne zdravstvene zaštite prema najnovijim informacijama prima samo hitne pacijente.  Stanovnici kojima je potreba za liječnikom ili lijekovima zvati telefonom na broj 672-000.  Ljekarna radi.

Poštanski ured radi normalno.

Usluge  odvoza miješanog komunalnog otpada vršit će se uobičajeno prema  važećem rasporedu.

Od ponedjeljka 16. ožujka u Osnovnoj školi Jasenovac provodi se nastava na daljinu. Učenici 1.-4. razreda prate nastavu na HRT3 u dobivaju upute i zadatke od svojih učiteljica putem javnih servisa (Viber, Whatsapp..), a učenici 5.-8. razreda prate nastavu putem servisa  Microsoft Office 365-Yammer. Svim učenicima  koji nemaju adekvatan pristup internetu, a koji prate nastavu   putem  virtualnih učionica, omogućen je rad na daljinu podjelom školskih  tableta (6.-8. razred), dok su učenicima 5.i 7. razreda osigurani tableti putem Ministarstva znanosti i obrazovanja ( Škola za život).

Ustrojbena jedinica  predškolskog odgoja pri  OŠ Jasenovac  ( dječji vrtić) otvoren je za prihvat djece koja nemaju gdje biti zbrinuta.

Ovakav  način rada vrijedi do opoziva  Odluke Vlade RH o  radu škola i vrtića.

O istom nas je izvijestio ravnatelj škole Branko Šepović, prof.

Svi stanovnici imaju TV prijemnike, te se upućuju na praćenje Uputa o postupanju  prema uputama Nacionalnog Stožera.

Važni telefonski brojevi:

Općina Jasenovac  — 672-005, 672-001

Centar za pomoć i njegu Jasenovac — 672-144

Program „Zaželi“  098/635 308 Goran Dragić, 098/505 302 Željka Mačković

JKP „Jasenovačka voda“ d.o.o. Jasenovac   672-043

JKP „Komunalni servisi“ d.o.o. Jasenovac    672-043

Ambulanta  primarne zdravstvene zaštite  672-000

Ljekarna  672-502