Sjajni rezultati JAKa u Osijeku

Prošloga četvrtka i petka u Osijeku su održane kvalifikacije za Erste plavu ligu, natjecanje učenika osnovnih škola od 3. do 6. razreda.

To je natjecanje koje ima posebnu draž – dvoje prvoplasiranih po disciplini sudjeluje u Finalu koje se održava u sklopu popularnog “Hanžeka” u Zagrebu. JAK je ovoga puta predstavljalo 12 mladih atletičarki i atletičara, a rezultati koje su postigli bili su odlični – osvojeno je čak 9 medalja, četvero ih se plasiralo na finale Erste lige u čak 7 disciplina. Prvoga dana natjecanje se zbog lošeg vremena odvijalo u atletskom tunelu u sklopu dvorane Gradski vrt, a drugi dan (petak) natjecanje se odvijalo na stazi.

Evo rezultata: učenice 3. razreda: Matea Rajić – 4. mjesta na 60 i 300m, Lucija Bilogrević – 3. mjesto u bacanju vortexa. Renato Idžojtić i Rafael Prelesnik – 8. i 10. mjesto na 300m.
4. razredi – 5. mjesto Ljupka Šepović na 300m, 10. mjesto Veronika Đilas u bacanju vortexa.
5. razredi: 4. mjesto osvojio je Renato Kaurin u bacanju kugle.

Nauspješniji su bili učenici 6. razreda – Lana Radulović osvojila je druga mjesta u skoku u dalj i 60m i plasirala se u finale, isto kao i Viktor Barešić pobjedom u bacanju kugle i drugim mjestom na 60m, te Mihael Prelesnik koje je pobijedio na 600m i bio drugi u skoku u vis. Srebrnu medalju i plasman u finale osvojila je Petra Došlović u skoku u vis, a treće mjesto osvojio je Filip Kovačević na 600m.

“Stvarno sam prezadovoljan rezultatima naših, jer su osim medalja u jakoj konkurenciji postigli i nove osobne rekorde. Nismo nikada do sada imali finaliste u čak 7 disciplina, a ni ovi mlađi iz 3. i 4. razreda nisu bilo daleko. Zbilja sjajan uspjeh.” – rekao nam je trener Neven Šepović.