Svečano je u promet otvoreno 1800 metara uređene Državne ceste između Jasenovca i naselja Drenov Bok

Svečano je u promet otvoreno 1800 metara uređene Državne ceste između Jasenovca i naselja Drenov Bok

 

Presijecanjem vrpce, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, u nazočnosti suradnika, općinske načelnice Marije Mačković, predstavnika Hrvatskih cesta Nenad Čer i Stipe Šapine, ravnatelja ŽUC-a otvorena je dionica rekonstruirane državne ceste.

 

Odluku o rekonstrukciji navedenog dijela Državne ceste koja spaja Sisak i Jasenovac donijeta je prošle godine na sjednici Hrvatske Vlade, a radovi su financirani sa 7 milijuna kuna bez PDV-a.

Važnost ove ceste, kako zbog Lonjskog polja, tako i bolje povezanosti mještana jasenovačke Posavine sa Siskom, istaknuo je i Nenad Čer, direktor sektora za održavanje i promet pri Hrvatskim cestama.

Na rekonstruiranju dionice DC 232, dužine 1,8 kilometra, s dva kolnička traka širine 2,75 metra svaki i bankine 1 metara sa svake strane, radile su građevinske tvrtke Strabag i Geodetika, a IGH Zagreb obavila je nadzor.

 

 

Općinska načelnica Marija Mačković istaknula je kako ulaganje u ceste pogoduje razvoju turizma u jasenovačkom kraju, ostanku stanovnika u svojim naseljima, također da očekuje dalju rekonstrukciju iste ceste koja prolazi kroz općinu Jasenovac, posebno rješavanje problema niske bolte ispod željezničke pruge, čime bi se omogućio lakši pristup turističkih autobusa Parku prirode. Cestu je blagoslovio župnik Pejo Oršolić.