Svečano potpisivanje Ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekte razvoja područja Općine Jasenovac

Načelnica Marija Mačković je u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, u prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak nazočila potpisivanju i uručivanju ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava.

Na početku su se nazočnima obratili župan Ivo Žinić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić.

Općina Jasenovac dobila je ugovore iz dva programa:

  • Programa održivog razvoja lokalne zajednice ugovor za „SUFINANCIRANJE PROJEKTA SANACIJE DRUŠTVENOG DOMA U UŠTICI“ u vrijednosti od 100.000,00 tisuća kuna,
  • Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina za sufinanciranje radova i usluga projekta „MODERNIZACIJE JAVNE RASVJETE NASELJA JASENOVAC PRIMJENOM MJERA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI“ (FAZA 1) u iznosu od 150.000,00 kuna.