Završna konferencija projekta 13. rujna 2013.

Završna konferencija projekta “Dovršetak izgradnje infrastrukture i modernizacija pristupne ceste za otvaranje novih radnih mjesta u Jasenovcu” financiran sredstvima Programa IPA IIIC – BRI Bespovratna sredstva za poslovnu infrastrukturu održati će se u petak, 13. rujna 2013. godine s početkom u 11:00 sati u vijećnici Općine Jasenovac, Trg kralja Petra Svačića 19, Jasenovac, na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta.

Implementacija projekta započela je 15. veljače 2012., a završava 14. rujna 2013. godine. Cilj projekta bio je doprinijeti razvoju i povećanju konkurentnosti sektora malih i srednjih poduzeća te rast zaposlenosti na području SMŽ kroz završetak infrastrukturnih radova na području Poljoprivredno industrijske zone Jasenovac i njezino pozicioniranje kao potpornog mjesta koje može odgovoriti na sve potrebe potencijalnih investitora.

Upravljanje cjelokupnim projektom, te nadzor nad realizacijom projektnih aktivnosti i vremenske dinamike provodio je upravljački tim sastavljen od predstavnika Općine Jasenovac, predstavnika partnera Razvojne agencije Sisačko–moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. te predstavnika suradnika na projektu Poljoprivredne zadruge Sava Jasenovac.

Cilj ove konferencije na koju su pozvani predstavnici Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Ministarstava regionalnog razvoja i fondova EU, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Sisačko-moslavačke županije, Gradova i Općina, partneri i suradnici na projektu, te mediji je upoznavanje predstavnika ključnih dionika s provedbom projekta i postignutim rezultatima kao i identifikacija potencijala za projekte u budućnosti.

Programom konferencije predviđeno je da se nakon uvodnih riječi i pozdravnog govora, te predstavljanja projekta posjeti Poljoprivredno-industrijska zona Jasenovac, gdje su izvođeni infrastrukturni radovi kako bi se ista stavila u potpunu funkciju. Nakon obilaska zone održati će se konferencija za medije i prigodni domjenak.