Službene internet stranice Općine Jasenovac

Zajednička Svečana sjednica

U ponedjeljak 30.prosinca 2019. godine u Pučkom domu u Jasenovcu  održana je svečana sjednica Općinskog vijeća  Općine Jasenovac.

 

Na istoj su osim općinskih vijećnika nazočili predstavnici ustanova i udruga s područja Općine Jasenovac, kao i poduzetnici i obrtnici, mještani.

Tom prigodom nazočnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Željko Đurić kao i općinska načelnica i saborska zastupnica Marija Mačković.

Sjednici je nazočio od uzvanika i načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin i voditelj graničnog prijelaz Jasenovac Darko Pahljina.

Bila je to prigoda i kratko izvijestiti nazočne o izvršenim projektima i programima u 2019. godini, o izvršenju Proračuna Općine Jasenovac s iznosom koji je preko 20 mil. kuna zahvaljujući europskim projektima, te je najveći proračun od utemeljenja općine.

Prigoda je to bila i da se NK „Jasenovac“ uruči priznanje za 100 godina igranja  nogometa u Jasenovcu. Priznanje je u ime kluba primio sadašnji predsjednik Denis Dimitrić te najstariji živući igrač kluba Đuro Dragić (Brajčika).

Program je uveličala svojim nastupom Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac.

Na kraju predsjednik općinskog vijeća i općinska načelnica zahvalili su svima na dosadašnjoj suradnji, te čestitali njima i njihovim obiteljima nadolazeću 2020. godinu.