Službene internet stranice Općine Jasenovac

TZ Općine Jasenovac

Turistička zajednica općine Jasenovac osnovana je na prijedlog Općinskog poglavarstva Općine Jasenovac i djeluje od 1996. godine upisom u Upisnik turističkih zajednica Ministarstva turizma pod upisnim brojem 214.

Turistička zajednica općine Jasenovac osnovana je na prijedlog Općinskog poglavarstva Općine Jasenovac i djeluje od 1996. godine upisom u Upisnik turističkih zajednica Ministarstva turizma pod upisnim brojem 214.

Novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji je stupio na snagu 01. siječnja 2009. godine, načelnici, gradonačelnici i župani su predsjednici Turističkih zajednica, slijedom toga održana je nova Osnivačka skupština 08. srpnja 2010. godine, na kojoj je kao pravni sljednik osnovana Turistička zajednica općine Jasenovac, na kojoj je prihvaćen Statut i Poslovnik usklađen s Zakonom, a predsjednik je načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

Turistička zajednica djeluje kroz vertikalni sustav turističkih zajednica kojoj je krovna organizacija Hrvatska turistička zajednica – Glavni ured.

Turistička zajednica pravna je osoba i neprofitna organizacija i svoje djelovanje temelji na načelu opće korisnosti bez ostvarivanja neposredne dobiti.

Osnovne zadaće Turističke zajednice su poticanje, unapređivanje i promicanje izvornih vrijednosti, tradicije i običaja i etnološkog blaga općine Jasenovac. Poticanje, koordinacija i organizacija kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih priredbi koje pridonose obogaćivanju turističke ponude općine Jasenovac, kao i promidžba, promocija i prezentacija vrijednosti sustavom isticanja turističkih proizvoda, te stvaranje uvjeta za njihovo gospodarsko korištenje.

Ured turističke zajednice vodi popis turista na području Općine Jasenovac.

Osnovni cilj turističke zajednice je unapređivanje općih uvjeta boravka turista i osobito podizanje kvalitete i drugih turističkih usluga stvaranjem prepoznatljivog i privlačnog turističkog okružja i gostoprimstva. Promociju turističkih proizvoda, razvijanju svijesti o važnosti gospodarskih i društvenih učinaka turizma te potrebi za očuvanje i zaštitu okoliša.

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE JASENOVAC
Trg kralja Petra Svačić 19
44 324 JASENOVAC
tel/fax: +385 044/672-490
Mob: +385 099/2672 490
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.opcina–jasenovac.hr

Predsjednica Turističke zajednice Općine Jasenovac
Marija Mačković

Direktorica Turističke zajednice Općine Jasenovac i osoba ovlaštena za predstavljanje i zastupanje Turističke zajednice Općine Jasenovac
Arijana Jurić

Stručni suradnik u Turističkom uredu Turističke zajednice Općine Jasenovac
Jasminka Bradašić