Službene internet stranice Općine Jasenovac

Potpisan ugovor za projekt „Svi smo mi zajednica“

Općinska načelnica 31.srpnja 2020. godine stavila je svoj potpis na Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava na otvoreni  privremeni poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I“ u sklopu Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Koji je sklopljen između Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku, Posredničko tijelo razine 1, (PT 1) i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Posredničko tijelo  razine 2 (PT 2) s jedne strane i Općine Jasenovac s druge strane.

Projektu pod nazivom „Svi smo mi zajednica“ dodijeljena su  bespovratna sredstva u 100 % iznosu u visini 1.494.956,25 kn.

Partneri Općini u projektu su Udruga mladih „Komarac“ Jasenovac i Centar za pomoć i njegu Jasenovac.

Projekt traje dvije godine od zadnjeg potpisa (od 31.7.). Projektom je predviđena manja adaptacija prizemnih prostorija općine, nabavka novog kombi vozila, čitav niz edukativnih radionica i aktivnosti vezanih uz starije osobe, izleti, unapređenje socijalnih usluga u zajednici, te jačanje kapaciteta osoba za rad sa starijim osobama. Projektom je  također predviđen tim za provedbu projekta, zapošljavanje dvije osobe u Centru za pomoć i njegu Jasenovac i jedna osoba u Općini Jasenovac.