Službene internet stranice Općine Jasenovac

KREATIVNE RADIONICE U SIJEČNJU

U sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ organizirane su i predstavljene dvije kreativne radionice u mjesecu siječnju. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Radionice su provedene 13. siječnja i 20. siječnja 2021. godine u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac s početkom u 10:00 sati. Tema prve radionice bila je oslikavanje kamenja akrilnim bojama te ispisivanje raznih pozitivnih i motivirajućih poruka. Za izradu ukrasnog kamenja bili su potrebni: kamenčići raznih oblika, kistovi, akrilne boje, kontur pasta, flomasteri za pisanje po staklu i alat za točkanje.

 

Tema druge radionice bila je omotavanje staklenih boca špagom i ukrašavanje tehnikom decoupage koju su korisnici projekta usvojili na ranije dokazanim kreativnim radionicama. Za tu radionicu potrebne su: staklene boce, špaga, kistovi, drvofix ljepilo, ljepilo za decoupage tehniku, salvete i bijela akrilna boja.

      

Navedene kreativne radionice vodila je gospođa Višnjica Havelka, članica HUKA-e (Hrvatska udruga kreativnih amatera) koja je korisnicima projekta omogućila sve potrebne materijale za rad. Radionica se održala uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.