Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Zaželi - prevencija institucionalizacije


Projekt "U svom domu uz našu pomoć" ima za cilj prevenciju institucionalizacije krajnjih korisnika u sklopu kontinuiranih napora za poboljšanje kvalitete života najranjivijih skupina na području Općine Jasenovac i ističe se kao primjer izvrsnosti u prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.


Zaposlenice će tijekom trajanja projekta obavljati razne zadatke, uključujući pomoć u kućanstvu, dostavu namirnica i lijekova, pružanje emocionalne podrške kroz druženje i razgovore, te pomoć u održavanju osobne higijene. Ove aktivnosti ne samo da poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika, već također promiču socijalnu inkluziju i smanjuju osjećaj izolacije među najranjivijim članovima zajednice.
Projektom "U svom domu uz našu pomoć" u Općini Jasenovac, osigurava se dvostruki učinak - s jedne strane, pruža se podrška i pomoć osobama kojima je to najpotrebnije, a s druge strane, promiče se zapošljavanje žena, što doprinosi ekonomskom osnaživanju i većoj socijalnoj koheziji. S financiranjem iz Europskog socijalnog fonda +, projekt predstavlja izvrstan primjer kako europska sredstva mogu biti usmjerena na konkretne, lokalne potrebe, čime se unapređuje kvaliteta života naših starijih sugrađana.

 

grupni logo