Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Briga o starijim osobama – dodatna edukacija za zaposlene žene na projektu “ZAŽELI”

Uz potporu Ministarstva rada i mirovinskoga sustava na provođenju programa "Zaželi” za skrb u kućama korisnika i brigu o starijima i nemoćnima zaposleno je 25 žena.

Program traje do lipnja 2020. godine, a za žene uključene u projekt održati će se i edukacije, učenje engleskog jezika, edukacija za gerontodomaćice i prekvalifikacija za kuharicu.

Aktivnosti oko provedbe projekta koordiniraju Željka Mačković, administrativna djelatnica i Goran Dragić, voditelj projekta, koji kaže kako se vodi skrb o 200 starijih osoba iz naselja s područja Općine Jasenovac, koji su iznimno zadovoljni radom i pomoći koju im pružaju zaposlene žena kroz projekt "Zaželi".