Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Održan 3. kvartalni sastanak projektnog tima u sklopu programa Zaželi projekta „Radim, pomažem učim!“

kolovoza 2018. godine u vijećnici Općine Jasenovac, s početkom u 11:00 sati održan je 3. kvartalni sastanak projektnog tima na kojemu su nazočili; načelnica općine Jasenovac Marija Mačković, partneri na projektu : predstojnica Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Sonja Repić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska Ljiljanka Žunić te voditelja projekta Goran Dragić i administrativnu djelatnicu Željka Mačković.

Ovo je redoviti kvartalni sastanak na kojemu su načelnica Marija Mačković, voditelj Goran Dragić i administrativna djelatnica Željka Mačković izvjestili svoje partnere na projektu o svim aktivnostima koje su do sada provedene. Nakon provedenog postupka Javne nabave i sklapanja Okvirnog sporazuma sa najpovoljnijim ponuditeljem ,redovito mjesečno dostavljaju se higijenske potrepštine krajnjim korisnicima.

Voditelj projekta i administrativna djelatnica redoviti obilaze radnice na terenu kao i krajnje korisnike kako bi im se na najbolji mogući način pomoglo i udovoljilo njihovim potrebama . Zasađen je tradicijski vrt u centru Jasenovca kako je predviđeno projektom i proveden je postupak jednostavne nabave za potrebe edukacije žena iz ciljanih skupina. Žene će nakon završetka projekta imati dodatno zvanje i time će biti konkurentnije na tržištu rada. Od ukupno 25 zaposlenih žena njih 10 će proći edukaciju za geronto domaćicu, 5 žena prekvalifikaciju za kuharicu, 10 tečaj stranog jezika i 10 edukaciju samozapošljavanja i pisanja poslovnog plana.

Program Zaželi, projekt „Radim, pomažem, učim!“ je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.