Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

3. radni sastanak

20. prosinca 2018. godine, u prostorijama Općine Jasenovac, s početkom u 7:30 sati održan je radni sastanak na kojem su nazočili načelnica Općine Jasenovac  Marija Mačković, voditelj projekta Goran Dragić, administrativna djelatnica Željka Mačković i 25 žena,  radnica koje skrbe o 200 krajnjih korisnika u 10 naselja na području Općine Jasenovac. Sažeti su rezultati dosadašnje provedbe projekta,te utvrđene smjernice za daljni rad žena na terenu i nastavak edukacije kako je i predviđeno projektom. Na sastanku su  žene imale  priliku razmijeniti iskustva i  dobiti dodatne smjernice kako na što bolji i učinkovitiji način pružiti pomoć i podršku  krajnjim korisnicima čime im se poboljšava kvaliteta života, ublažava siromaštvo i socijalna isključenost. Načelnica Marija Mačković zahvalaila se svima na dosadašnjem radu i zalaganju, korektnom ponašanju i brizi jedni o drugima na obostrano zadovoljstvo. Program Zaželi, projekt „Radim, pomažem, učim!“ je u potpunosti financiran iz sredstava Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.327.542,87 kn.