Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Završena edukacija za gerontodomaćicu kroz projekt „Radim, pomažem, učim!“

U sklopu programa „Zaželi-programa zapošljavanja žena“ projekta „Radim, pomažem, učim!“ dana 13. veljače 2019. godine, nakon upješno provedene edukacije, održana je dodjela Uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćicu koje je za Općinu Jasenovac provodilo Učilište Magistra- ustanova za obrazovanje odraslih, Zagreb. Kako je i predviđeno projektom 10 žena educiralo se za gerontodomaćicu kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.  Žene su uz rad vrlo uspješno i sa velikom voljom, trudom i zalaganjem odslušale predavanja,  položile završni ispit i uspješno završile verificirani program osposobljavanja te tako postale gerontodomaćice. Načelnica Marija Mačković naglasila je važnost ovoga projekta, i za 25  žena koje su zaposlene na period od  dvije godine,  i na velikio zadovoljstvo naših 200 krajnjih  korisnika koji su nerijetko usamljeni i ovisni o pomoći drugih, zbog čega posebno cijene rad i trud djelatnica.

Možda nemaju rješenje svih njihovih problema, ali im barem malo uljepšaju i olakšaju svakodnevni život. Nositelj projekta je Općina Jasenovac u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Kutina  i Centrom za socijalnu skrb Novska. Ukupna vrijednost projekta je 4.327,542,87 kuna. Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda.