Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

5. sastanak projektnog tima

Projektni tim projekta „Radim, pomažem, učim!“ sastao se 25. veljače 2019. godine u prostorijama vijećnice Općine Jasenovac. Kao i na svakom redovnom kvartalnom sastanku projektnog  tima u sklopu projekta „Radim, pomažem, učim!“ voditelj projekta Goran Dragić i administrativna djelatnica Željka Mačković  izvjestili su nazočne o projektnim aktivnostima u proteklom kvartalnom razdoblju. Uz redovit rad  žena koje skrbe o 200 krajnjih korisnika i mjesečnu dostavu higijenskih potrepština, voditelj i administrativna djelatnica koordiniraju i nadziru rad u svih deset naselja općine Jasenovac. U mjesecu veljači završena je edukacija za gerontodomaćicu i ženama su uručena uvjerenja o završenom osposobljavanju. Pri kraju je i edukacija engleskog jezika,  a u tijeku  je još i prekvalifikacija za kuharicu. Projekt je od iznimne važnosti posebice krajnjim korisnicima koji žive sami. Pristup svakom korisniku je individualan, budući da svatko ima različit potrebe i navike a sve aktivnosti kroz projekt prilagođavaju se svakom pojedinom korisniku. Općina Jasenovac kao i partneri na projektu, Centar za socijalnu skrb Novska i Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Kutina su iznimno zadovoljni dosadašnjom suradnjom i provedbom projekta.