Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Dovršetak Rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma sa spremištem i kulturni centar

Projekt Rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma sa spremištem i kulturni centar Općina Jasenovac je u dogovoru sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jasenovac kandidirala još 2018. godine.


U svibnju prošle 2020. godine potpisan je Ugovor za izvođenje radova sa tvrtkom VENKA GRADNJA d.o.o. iz Novske.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 5.083.000,00 kn i do danas su izvedeni svi građevinski radovi, kao i radovi na vanjskom uređenju okoliša i asfaltiranju parkirališta i prilaza garažama DVD-a.


Preostalo je samo dovršenje unutrašnjeg uređenja i opremanje, i to donji dio objekta koji je predviđen za potrebe DVD-a Jasenovac koje je središnje društvo na području općine zaduženo za zaštitu od požara, kao i opremanje gornjeg kata je predviđen za kulturne potrebe stanovnika, te druge aktivnosti, na koji se može doći stubištem i ugrađenim modernim dizalom koje je, kao i sama zgrada prilagođeno invalidnim osobama.

20210419 153641 1200x800

Projekt je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ – provedba tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

unnamed