Udruzi Sport za sve Jasenovac odobrena sredstva za organizaciju 1. Jasenovačke utrke

imageProgram Udruge Sport za sve Jasenovac, je dobio odluku o sufinanciranju na temelju natječaja koji je objavilo Ministarstvo sporta i turizma.

Udruga je u 2021. godini kandidirala program organizacije 1. Jasenovačke utrke koje je planirana u 2021. godini, a sufinancirana od strana Općine Jasenovac kroz projekt Sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini vrijedan 41.500,00kn.

Udruga je uz suradnju Općine Jasenovac organizator utrke, a glavni voditelji projekta su predsjednica udruge Sanja Radić Jakovljević, te Jasminka Dragić i Snježana Radulović.

Ovom utrkom želja je objediniti i uključiti u sportsko djelovanje sve uzraste, od najmlađih pa do onih najstarijih. Stoga u ovaj projekt želimo uključiti sve sportske udruge i institucije, kako bi kroz sport povezali zajednicu i promovirali naše malo mjesto, potaknuli što više generacija na bavljenje sport i zdravim životom.

Utrka za cilj ima promociju mjesta, kroz sportsku i turističku ponudu, kako bi obuhvatili te uključili sportaše i rekreativce iz cijele Hrvatske koji bi sudjelovali u našoj utrci.

Cilj i zadaća programa je edukacija svih životnih uzrasta o bavljenju sportskim aktivnostima, zdravom životu, prevenciji zdravstvenih tegoba i poboljšanje zdravstvenog statusa svakog pojedinca. Bavljenje sportom i sportskom rekreacijom, te zadovoljenje primarne ljudske potrebe za kretanjem, zdravim životom i socijalizacijom osnovni je cilj ovog projekta. Uključivanje što većeg broja ljudi različitih dobnih uzrasta, mogućnosti i socijalnog statusa, te poticanje na zdrav život.

Utrku smo izabrali baš zbog širokog spektra mogućnosti. Svi uzrasti mogu dati svoj doprinos, bilo sudjelovanjem trčeći ili hodajući, bilo aktiviranjem nekoga iz svoje okoline, te povezivanjem različitih uzrasta na zdravom druženju. Utrka kao takva ne zahtijeva posebne sportske objekte, dodatnu opremu, niti posebne odredbe, a nudi puno toga.

Održavanje utrke planirano je kroz ljetni period, više o datumu i organizaciji uskoro.

Utrka bi objedinila natjecanje u tri kategorije;

  • Utrka za predškolski uzrast do 200m udaljenosti;
  • Utrka za građanstvo na 5000 m;
  • Utrka za rekreativce/sportaše na 10000 m;

Više o prijavama, tijeku i organizaciji samog događaja objavit ćemo putem facebook stranice udruge Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac te stranice Općine Jasenovac.

Prijaviti se na utrku možete preko linka; https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1366