KREATIVNE RADIONICE U SVIBNJU

U sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u svibnju 2021. godine održane su dvije kreativne radionice.

Radionicama su prisustvovali korisnici projekta, a provele su se u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prva radionica održana je 12. svibnja 2021. godine. Tema je bila izrada ukrasnih broševa u obliku ruže. Broševi su se izrađivali od raznih vrsta tekstila. Polaznice su prvo izrezale tekstil na kvadratiće i potom rubove palile na svijeću te pomoću vrućeg ljepila slagale broš.
U drugoj kreativnoj radionici, koja je održana 25. svibnja 2021. godine, izrađivale su se ukrasne svijeće. Za rad je bio potreban vosak, fitilj, ukrasne vrpce, mašne i ljepilo.

Navedene kreativne radionice vodila je gospođa Havelka Višnjica, članica udruge HUKA, koja je korisnicima osigurala sav potreban materijal za rad. Korisnici projekta iskazali su veliko zadovoljstvo provedenim radionicama.