Zgrada sa 7 stanova kod veterinarske stanice kroz Kohezijski fond

Na Stožeru CZ koji zasjeda u Petrinji u vojarni pukovnik Predrag Matanović prema potrebi sa čelnicima lokalne samouprave vezano uz potresom pogođena područja kojem po Odluci Vlade pripada i područje Općine Jasenovac, održan je sastanak predstavnika lokalne samouprave, svih ministarstava, policije, Hrvatske vojske, Središnjeg državnog ureda za obnovu, CK, Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta itd.

Sa ciljem revitalizacije potresom postradalog područja. Sastanku je nazočila i općinska načelnica Marija Mačković. Sjednicom Stožera predsjeda Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Na sastanku je nazočio i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat, te ravnateljica uprave za rušenje Katica Prpić. Na Dnevnom redu sastanka Stožera koji je trajao više od 4 sata razgovaralo se oko problema u obnovi stambenih zgrada i kuća koje ugrožavaju javne površine, a vlasnici isti su nedostupni, oko obnove nekonstruktivnih dijelova obiteljskih kuća (zelene naljepnice), oko zbrinjavanja materijala od rušenja, oko sanacije prometnica i planiranih sredstava za sanaciju istih, oko problema prehrane, kontejnerskih naselja, te aktivnosti oko revitalizacije pograničnog prostora.

Također se razgovaralo se oko prijedloga od oslobađanja plaćanja električne energije za određene kategorije stanovnika, te prijedlog da se oslobode kućanstva naljepnicom N1, N2, PN1, PN2, kućanstva koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu , doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja i to za mjesec lipanj.

Vezano uz Općinu Jasenovac prezentirana je vezano uz revitalizaciju područja općine od strane Središnjeg državnog ureda izgradnja stambene zgrade sa 7 stanova, te vezano uz cestovni promet sanacija mosta na D-47 ( most preko Save) , te pješačkog kolnika, te projektiranje DC 232 Jasenovac-Trebež.

Općinska načelnica bila je uporna vezano uz potrebu rušenja objekata koji su opasni i prijete javnim površinama, te stanovnicima, te za koje su proslijeđeni i izrađeni elaborati rušenja, te obilasku još ne obiđenih objekata od strane statičara.

20210609 161056 800x1200