ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JASENOVAC

Dana 14. lipnja 2021. godine u Vijećnici Općine Jasenovac s početkom u 17,00 sati održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Jasenovac.

Koalicija stranaka HDZ i HSP osvojila je 66,85% ili 698 glasova, kandidacijska lista grupe birača osvojila je 29,40% ili 307 glasova i stranaka SDP i HSS 3,73 % ili 39 glasova.


U prvom krugu izbora s velikim brojem osvojenih glasova za općinsku načelnicu u sedmom mandatu izabrana je Marija Mačković, koja ovu odgovornu funkciju u kontinuitetu obnaša od 1999. godine.
Konstituirajućoj sjednici nazočili su: Marija Mačković; Silvije Balić, Dubravko Bradašić, Marko Kozić, Ivan Šaka, Milinko Pavković, Dalibor Šimičić, Denis Dimitrić, Marina Katušić i Kristina Matoš.


Na sjednici su bili nazočni: Vesna Tomaz, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jasenovac i ovlašteni sazivač sjednice; općinska uprava – Biljana Dragić, Lahorka Mijadžiković i Danijel Kušan ; Andrea Đilas, direktorica JKP Jasenovačka voda d.o.o., Darko Jugović direktor društva Komunalni servisi Jasenovac d.o.o. , Sanja Radić Jakovljević v.d. ravnateljice Narodne knjižnice i čitaonice Jasenovac, Jasminka Dragić – v.d. ravnateljice Centra za pomoć i njegu i predstavnici medija.


Sjednica je bila javna i istoj su nazočili Ana Jugović, Nikolina Srnčević, Goran Dragić i Kristijan Šarčević.

FB IMG 1623761547808 1200x800

Konstituirajuću sjednicu kao ovlašteni sazivač otvorila je i predsjedala njome do utvrđivanja člana Općinskog vijeća koji će preuzeti predsjedanje sjednicom do izbora predsjednika, pročelnica Vesna Tomaz.


Kod utvrđivanja kvoruma pročelnica Vesna Tomaz utvrdila je kako je prva sa kandidacijske liste HDZ, HSP Marija Mačković prihvatila je dužnost Općinske načelnice te je svoj mandat stavila u mirovanje, a njezina zamjena je prvi neizabrani član sa liste HDZ, HSP-a Dalibor Šimičić.

Nakon Izbora Mandatnog povjerenstva, predsjednik Silvije Balić pročitao je Izvješće Mandatnog povjerenstva, čime su verificirani i potvrđeni mandati.

Na Konstituirajućoj sjednici je utvrđeno da je od 9 mandata Općinskog vijeća Općine Jasenovac na izborima 16. svibnja 2021. godine 6 mandata osvojila koalicijska lista HDZ, HSP, a 3 mandata je osvojila kandidacijska lista grupe birača.

FB IMG 1623761543667 1200x800

Koalicijska lista HDZ, HSP dobila je 6 vijećnika:

  1. Silvije Balić
  2. Dubravko Bradašić
  3. Marko Kozić
  4. Ivan Šaka
  5. Milinko Pavković
  6. Dalibor Šimičić

Kandidacijska lista grupe birača dobila je 3 vijećnika:

  1. Denis Dimitrić
  2. Marina Katušić
  3. Kristina Matoš

Nakon verificiranja mandata vijećnika, pročelnica gđa Vesna Tomaz čestitala je vijećnicima, i predsjedanje sjednicom preuzeo je prvi izabrani član sa kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova Silvije Balić, koji je u nastavku sjednice pročitao tekst prisege te je pojedinačno pozivao vijećnike da prisegnu i potpišu tekst prisege.

FB IMG 1623761554590 1200x800

Nakon polaganja prisege i Izbora Povjerenstva za izbor i imenovanje, vijećnici su jednoglasno za predsjednika Općinskog vijeća Općine Jasenovac izabrali Dubravka Bradašića.


Predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Bradašić se zahvalio na izboru te je istaknuo kako će svoju dužnost obnašati časno i za dobrobit općine Jasenovac, te da se nada dobroj i konstruktivnoj zajedničkoj suradnji u naredne četiri godine.


Nakon toga pozvao je načelnicu Mariju Mačković da se obrati nazočnima i načelnica je održala kratki govor u kojem je također naglasila da se nada konstruktivnoj zajedničkoj suradnji na dobrobit svih stanovnika općine Jasenovac u idućem četverogodišnjem mandatu.


Nakon govora predsjednik Općinskog vijeća zaključio je sjednicu i sve prisutne pozvao na prigodni domjenak.

FB IMG 1623761568164 1200x800