Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

KREATIVNE RADIONICE U LIPNJU

U mjesecu lipnju 2021. godine za korisnike projekta „Svi smo mi zajednica“, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, održane su dvije kreativne radionice.

Radionice se su provele u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
Na prvoj radionici (16.06.) izrađivali su se ukrasni jastučići za igle u obliku gljive. Za rad su bile potrebne različite vrste tkanina, škare, igla, konac i vatelin.

Tema druge kreativne radionice (29.06.) bila je oslikavanje staklenih predmeta akrilnim bojama prema mašti sudionika. Koristile su se akrilne boje, kistovi i stakleni predmeti po izboru (tanjuri, boce, vaze, teglice…).

Navedene kreativne radionice vodila je gospođa Jadranka Demonja , koja je korisnicima osigurala sav potreban materijal za rad. Korisnici projekta iskazali su veliko zadovoljstvo provedenim radionicama. Nositelj projekta je Općina Jasenovac.