Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

KREATIVNE RADIONICE U SRPNJU

Za korisnike projekta „ Svi smo mi zajednica“ u mjesecu srpnju organizirane su i održane dvije kreativne radionice.

gornje zaglavlje

Radionice su provedene u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Navedene radionice vodile su članice Hrvatskog fotosaveza gosp. Jasna Predragović i gosp. Anamarija Konjević.
Fotoradionica pod nazivom „ ČIPKA“ održana je 16. srpnja. Polaznici radionice su na pločama kapafiksa pomoću različitog pribora utiskivanjem izrađivali matricu – četvrtinu kružnog uzorka čipke. Izrađene matrice premazane su akrilnom bojom i otisnute na platnene torbe rotacijom kako bi se postigao kružni oblik.


Druga radionica pod nazivom „ MILLEFIORI TEHNIKA FIMO MASOM“ održana je 21. srpnja. Cilj radionice bio je upoznati sudionike sa „millefiori“ tehnikom u oblikovanju FIMO-masom te izradtiti uporabni predmet (nakit) od izmodeliranih oblika. Uz demonstraciju voditelja polaznici su samostalno modelirali cvijet u presjeku oblika, izrezivali izdemolirane oblike i oblikovali privjeske, naušnice… Dijelovi izrađeni od FIMO – mase pekli su se u pećnici. Na kraju se uz pomoć metalnih komponenti od oblikovanih dijelova izrađivao nakit.
Polaznice su bile zadovoljne postignutim na radionicama. Posebno su bile oduševljene širokim spektrom mogućnosti u oblikovanju FIMO-masom i prilikom da samostalno izrade unikatni nosivi nakit.

Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelji projekta je Općina Jasenovac.

 

ESF logo 300x135 fit 250x113