MEĐUNARODNI DAN MEĐUSOBNOG POMAGANJA

gornje zaglavlje

U utorak 26. listopada 2021. godine u sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ obilježen je Međunarodni dan međusobnog pomaganja u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac. Program je započeo u 11:00 sati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.


Povodom navedenog događaja u goste je pozvana Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Novska. Gorski spašavatelji Ivica Jakovljević i Dražen Starović ukratko su predstavili rad HGSS-a kroz prezentaciju tako da su se svi prisutni mogli upoznati s kompleksnošću navedene udruge koja se temelji na volontiranju.

Osnovni ciljevi HGSS-a su sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama, a u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine. Nakon prezentacije izlagači su bili otvoreni za pitanja o njihovom djelovanju te su uz kratku zakusku prisutnima iznosili svoja iskustva.


O važnosti HGSS-a imali smo prilike uvjeriti se i u kriznim situacijama do kojih je dolazilo uslijed poplava na području Općine Jasenovac.
Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

donje zaglavlje