Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

KULTURNE RADIONICE U SIJEČNJU I VELJAČI

U siječnju i veljači 2022. godine u sklopu projekta „Svi smo mi zajednica“ održavale su se kulturne radionice dramskog oblika u kojima se pripremao pokladni igrokaz pod nazivom „U vlaku“.

Glavne uloge navedenog igrokaza imali su korisnici i zaposlenici projekta: Marija Čeliković (baka), Zlata Turčić (povratnica iz Njemačke), Ana Horvat (gospođa), Mijo Mačković (kondukter) i Petra Kukić (studentica). Igrokaz je izveden u prostorijama Centra za pomoć i njegu Jasenovac, 24. veljače 2022. godine, za korisnike projekta „Svi smo mi zajednica“.


Sve radionice poticale su komunikacijske i izvedbene vještine, kritičko promišljanje, međuljudske odnose, međusobnu interakciju i socijalizaciju polaznika, a naglasak je bio na tome da se polaznici zabave te da zabave druge.
Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Jasenovac.

gornje zaglavlje