Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Transparentnost regionalnih /lokalnih proračuna Općini Jasenovac petica za transparentnost Proračuna

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost prikupljanja javnih sredstava i ponude javnih dobara i usluga, na povećanje odgovornosti regionalnih/ lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti na korupciju.


Rezultati analize predstavljeni su od strane Instituta za javne financije - Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2021.-travanj 2022.


Proračunska transparentnost mjerena je brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenim na mrežnim stranicama svih županija, gradova i općina. To su:

 

 

 

  • Izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020;
  • Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021;
  • Prijedlog proračuna za 2022;
  • Izglasan proračun za 2022;
  • Proračunski vodič za građane za 2022:


U obzir su uzeti dokumenti koji su na mrežnim stranicama bili dostupni od XI/2021.-IV/2022. i to na dan pretraživanja, ali ne i naknadno objavljeni dokumenti. Razina proračunske transparentnosti može iznositi od 0 do 5.

Općinska načelnica Marija Mačković zahvaljuje svim djelatnicima na savjesnom i odgovornom radu.

Za detaljan prikaz kliknite ispod na link.

https://www.ijf.hr/transparentnost/karta/