Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Objavljen Natječaj za osiguranje usjeva, životinja i biljaka

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju proteklog tjedna na svom portalu objavila je peti Natječaj za provedbu podmjere 17.1. – “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka“, u sklopu Programa ruralnog razvoja RH.

Ovaj Program sufinancirat će troškove premije osiguranja. Sredstva koja su raspoloživa u pogledu ovog Natječaja iznose 200 milijuna kuna. Od toga je 150 milijuna kuna namijenjeno za biljnu proizvodnju, a 50 milijuna za stočarstvo.

Na Natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika u cilju osiguranja njihove djelatnosti, tj proizvodnje, jer i ova godina pokazuje da je ozbiljna proizvodnja bez osiguranja veliki rizik i put ka ekonomskim gubicima.

Dodajmo kako je do sada u sklopu ove podmjere za osiguranje usjeva, životinja i biljaka poljoprivrednicima ukupno isplaćeno 620 milijuna kuna. Rok za podnošenje ovog zahtjeva za isplatu potpore, kao i za dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od ponedjeljka, 25. srpnja do 31. prosinca 2022. godine. Zainteresirani mogu sve informacije pronaći na ovoj poveznici.