Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Jasenovac domaćin 2. Jasenovačke utrke na kojoj se očekuju trkači iz cijele Hrvatske

Jasenovac je 28. kolovoza 2021. postao domaćin 1. Jasenovačke utrke, sportskog događaja koji je po prvi put u našoj Općini okupio 300 trkača iz cijele Hrvatske i regije. U sportskom druženju su mogli uživati svi uzrasti, od onih najmlađih koji su imali mogućnost natjecati se u 6 kategorija, do rekreativaca, građana i sportaša koji su trčali na 5 000m i 10 000m.

Uz potporu Općine, svih udruga i ustanova našeg područja, naša sportska priča se nastavlja i u 2022. godini. 2. Jasenovačka utrka održat će se 27. kolovoza 2022. godine, sa početkom u 17:00 sati u centru Općine Jasenovac.

Po drugi puta će domaćin pripremiti bogat sportski, zabavni i gastronomski sadržaj te se očekuju trkači, rekreativci i sportaši iz cijele Hrvatske. Utrka će imati natjecanja u tri kategorije:

  • Utrka za rekreativce/sportaše na 10.000 mlogo za keljit
  • Utrka za građane/sportaše na 5.000 m
  • Dječje utrke za djecu školskog i predškolskog uzrasta na 200m i 100m

''Na utrkama od 10.000 i 5.000 mogu sudjelovati sve odrasle osobe bez obzira trče li rekreativno ili ne. Obje utrke su rekreativno-sportskog karaktera i cilj je potaknuti sve zainteresirane da sudjeluju bilo trčanjem, trčkaranjem ili hodanjem odnosno da svi zajedno pokažemo sportski duh te promičemo zdrave navike i zdrav način života'', istaknula je Sanja Radić Jakovljević, predsjednica udruge Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac koja je, uz Općinu Jasenovac, organizator utrke.

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, poklone sponzora, okrjepu tijekom utrke te obrok nakon utrke.

Cijena kotizacije je 70 kn za utrku od 5.000 metara te 100 kn za utrku od 10.000 metara. Prijave i uplate primaju se do 15. kolovoza 2022. godine. Prijave za utrku bit će moguće i na dan utrke no bez startnog paketa, ali uz plaćanje startnine. U slučaju da se svih 300 mjesta, koliko je predviđeno za utrku, popuni prije 27. kolovoza, prijave se zatvaraju. Više detalja dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac https://web.facebook.com/sportzasvejasenovac te na stranice Općine Jasenovac https://www.opcina-jasenovac.hr/. Prijave na utrku primaju se i preko weba stotinka.hr https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1759 .

Uz utrke za odrasle, organizirat će se i utrka za djecu kako bi se i među najmlađima promicali sport i zdrave navike. Prijave na dječju utrku su besplatne i primaju se putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

''S obzirom da je Jasenovac smješten na obali rijeke Save i nalazi se u Parku prirode Lonjsko polje, utrku smo zamislili kao svojevrstan bijeg od gradskog života i uživanje uz doživljaj Posavine u svom najboljem svijetlu. Ovo je druga cestovna utrka u našoj općini i želimo uključiti različite dobne skupine, pa i one najosjetljivije, te ih pozvati na druženje uz kretanje. Jasenovačka utrka je cestovnog karaktera, profil je ravna kružna staza bez brdskog dijela, a ceste kojima utrka prolazi bit će zatvorene za vrijeme održavanja utrke. Poslije utrke planiran je nastup rock grupe Rock benda Rockeri na prostoru Zone malih obrta s tržnicom, koji će za vrijeme i poslije utrke zabavljati natjecatelje i gledatelje. Pozivamo vas na sportsko druženje u Jasenovcu – sudjelujte na utrci ili podržite svoje najmlađe, prijatelje ili obitelj!'', istaknula je općinska načelnica Marija Mačković.

***

Kontakt za novinarske upite:

Sanja Radić Jakovljević

Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac

Mob: 099 669 5220

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Plakat 03.08