Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Izvanredne mjere obrane od poplava na području općine Jasenovac

Temeljem Državnog plana obrane od poplava (Narodne Novine broj 84/10) i Glavnog provedbenog plana obrane od poplava, a vezano na visinu vodostaja rijeke Save na mjerodavnom vodomjeru Jasenovac, na kojem je dana 16.05.2023. godine u 11:00 sati zabilježen vodostaj + 800 cm s tendencijom daljnjeg porasta, Hrvatske vode donose RJEŠENJE o uvođenju izvanrednih mjera obrane od poplava.

Rješenje 

Privremeno je zatvoren sav promet zbog izljevanja vode na Županijskoj cesti Košutarica - Mlaka, također je zbog prognoziranog visokog vodostaja rijeke Une i Save te oštećenog kolnika koji se nalazi na bermi lijevog unskog nasipa 
privremena zabrana promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 7,5t i ograničenje brzine na 40km/h na državnoj cesti DC47 - dionica Uštica – Tanac.

Odluka