Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

3. Jasenovačka utrka

U subotu 26.08.2023. Jasenovac će opet postati trkačko središte. Treću godinu za redom, ovaj uspješni sportski događaj okupit će velik broj trkača svih uzrasta i sposobnosti. U subotu će se u Jasenovcu održati čak 8 starteva, u 5 kategorija, gdje će svi zainteresirani moći sudjelovati u ovom sportskom događaju.

Organizator Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac, će i ove godine uz veliku pomoć Općine Jasenovac i Ministarstva turizma i sporta pripremiti pravo trkačko osvježenje, na kojem će sudjelovati preko 200 trkača svih dobnih kategorija.

Podsjećamo, utrka će imati natjecanja u sljedećim kategorijama:

  • Utrka za rekreativce/sportaše na 10.000 m
  • Utrka za građane/sportaše na 5.000 m
  • Utrka za djecu školskog uzrasta 200m
  • Utrka za djecu predškolskog uzrasta 100m

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, trkački remen, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, poklone sponzora, okrjepu tijekom utrke, te obrok i osvježenje nakon utrke.

Udruga Društvo za sport i rekreaciju "Sport za sve" Jasenovac je uz Općinu Jasenovac organizator utrke, a glavni nositelj projekta je predsjednica udruge Sanja Radić Jakovljević uz veliku pomoć brojnih volontera i udruga Općine Jasenovac, te Turističke zajednice Općine Jasenovac. Partneri na utrci su nam i ove godine OŠ Jasenovac, AK JAK Jasenovac, ŠKK Stolar, SNK Jasenovac.

START DJEČJIH UTRKA : 18:00h

START UTRKA NA 5km & 10km u 19:00h

Poslije utrke planiran je nastup tamburaškog sastava „Sitni sati“, na prostoru tržnice, preko puta trgovine Studenac koji započinje u 21:00h, te se u Pučkom domu za vrijeme utrke odvija Blues kamp, za svakoga ponešto.

Zbog održavanja utrke, u subotu 26.08.2023. biti će privremeno zatvoren za promet dio Centra Jasenovca (Trg Petra Svačića, dio između dva parka), Ulica Vladimira Nazora u cijelosti, te lokalna „Stara cesta“ sve do spoja sa državnom cestom D-47.

Molimo mještane Općine za strpljenje, te korištenje alternativnog pravca, Savskom ulicom i državnom cestom D-232 prema naseljima Drenov Bok/ Krapje/ Puska.

371487313 1286550058651740 3350248945173874295 n

Obavijest za zatvaranje ceste