Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Antunovo u Krapju

13. lipnja 2024. godine na blagdan Svetog Antuna Padovanskog- Antunovo tradicionalno je u Župnoj crkvi Svetog Antuna u Krapju s početkom u 11,00 sati služena Sveta misa.

Na istoj se okupilo mnoštvo vjernika štovatelja toga sveca-misionara, zaštitnika siromašnih i potlačenih, budućih majki, putnika, ribara, izgubljenih stvari, žetve , konja. Vjernici su pristigli ne samo s područja Općine Jasenovac već i šire. Kao i svake godine dio vjernika došao je i pješice, podnoseći žrtvu i preporučujući se u zagovor Svetom Antunu,misionaru i zaštitniku od mnogih bolesti.
Osim domaćeg župnika i Dekana Novljanskog dekanata Peje Oršolić, misnom slavlju nazočili su i svećenici novljanskog dekanata, te Milan Vidaković, arhiđakon Zapadno-slavonskog arhiđakonata.
Misno slavlje predvodio je Krunoslav Juratović župnik župe bl. Alojzija Stepinca iz Novske, a svojim pjevanjem misno slavlje uveličao je svojim pjevanjem Župni zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i sv. Nikole biskupa iz Jasenovca.
U popodnevnim satima nastavljeno je sa obilježavanje blagdana misnim slavljem u 18,00 sati te blagoslovom djece.