Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

DJEČJI FOLKLORNI SUSRETI „IGRA KOLO“

U subotu 15. lipnja 2024.g održani su 3. dječji folklorni susreti „Igra kolo“ u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac. Uz domaćina još su sudjelovali KUD „Jeka“ Hrvatska Dubica i HAKUD „Glinska tamburica“ Glina, a kako je bilo pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

Članovi Udruge te njihovi gosti pokazali su ples, pjesmu, veselje, te koliko su bogata društva koja imaju dječje skupine. Dječji folklorni susreti ponovo su okupili mlade plesače i pjevače s ciljem promocije i očuvanja folklornog naslijeđa.
Posjetitelji su imali priliku uživati u ostalim aktivnostima koje su odrasli članovi Udruge pripremili za mještane i goste.
Sve nazočne,na početku programa, pozdravila je općinska načelica Marija Mačković.
Susreti su organizirani pod pokroviteljstvom Općine Jasenovac i Sisačko moslavačke županije.