Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Bogat vikend za Udrugu za očuvanje kulturne baštine Jasenovac

received 3091293907801430 04.06.2022.god s početkom u 18h dječja skupina naše Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac sudjelovala je na dječjoj smotri "Razigrani mališani" u Podcrkavlju (Slavonski Brod).

Na smotri je sudjelovalo preko 150 mališana iz različitih kulturno umjetničkih društava.

Naša dječja skupina odradila je vrhunski svoju koreografiju i lijepo se zabavili.

Istinska ljepota Slavonije.

Djeca jesu čuvari naše baštine, a baština je ono što smo nasljedili od naših starijih.

Velika čestitka svima!

U nedjelju 5. lipnja s početkom u 15:30 sati u Društvenom domu u Banovoj Jarugi održana je 12. manifestacija “Banova u srcu” pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, Grada Kutine, Turističke zajednice Grada Kutine te Gradskog saveza KUD-ova Kutina.

Cilj manifestacije je okupljanje tradicije s granice Moslavine i Slavonije, te prikazivanja njihove narodne pjesme i ruha.

U ovogodišnjem bogatom programu uz domaćine nastupili su: KUD „Seljačka sloga“ Kutina, KUD Šćitarjevo, Matica Slovačka Međurić, KUD Seljačka sloga Prekopakra, Češka beseda Lipovljani, Češka beseda Međurić, Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, KUD Repušnica i KUD Šartovac.

Udrugu je predstavila izvorna pjevačka skupina koja je izvela tri pjesme: Savo vodo. Lijepo ti je rano uraniti, Mi odošmo…