Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Edukativni izlet u Šibenik

U razdoblju od 20. lipnja do 22. lipnja 2022. godine organiziran je i proveden edukativni izlet u Šibenik za 20 korisnika projekta „Svi smo mi zajednica“. Cilj izleta je omogućiti aktivan društveni život osobama starije životne dobi, poboljšanje psihosocijalnog stanja međusobnim druženjem korisnika te kulturna osviještenost.

Organiziran je posjet Kninskoj tvrđi i cijelom kompleksu Kninskog muzeja (arheologija, etnologija, postav Oluja 95 i galerija). Izlet je obuhvatio dva noćenja u Hotelu Jadran u Šibeniku te obilazak grada s lokalnim vodičem, vožnja brodom od Skradina do Nacionalnog parka Krka, šetnja i razgledavanje NP Krka te posjet memorijalnom centru Faust Vrančić na otoku Prviću. Svim navedenim sadržajima korisnici projekta obogatili su svoje znanje i kulturu te su se ugodno družili.

Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. „Širenje mreža socijalnih usluga u zajednici – faza 1“. Nositelj projekta je Općina Jasenovac. Partneri u projektu su Udruga mladih „Komarac“ i Centar za pomoć i njegu Jasenovac.