Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Županijsko natjecanje djece i vatrogasne mladeži

U organizaciji Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije ovogodišnje županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži održalo se 03. srpnja 2022. godine u Desnom Trebarjevu kao domaćinu natjecanja, a nastupilo je 85 natjecateljskih odjeljenja iz čitave županije.

U kategoriji mladež muška najbolje vrijeme i ostvareni rezultat su imali vatrogasci iz DVD-a Desnog Trebarijeva. Kategorija pomlatka nastupila je s 65 natjecateljskih odjeljenja od 6 do navršenih 12 godina,a najbolji rezultat u kategoriji muškog pomlatka ostvarili su natjecatelji odjeljenja DVD-a Sunja-Greda.

Vatrogasna zajednica Općine Jasenovac na natjecanje je izašla s dvije ekipe pomlatka (djeca muška) DVD Puska osvojila je 44 mjesto i DVD Košutarica 56 mjesto. Ukupni rezultat nije među vodećim mjestima obe ekipe, ali zadovoljstvo i rad s djecom nadmašilo je naša očekivanja, odlična organizacija samih DVD-a i roditelja djece koja su izašla na takmičenje tako i onih koji su došli pružiti potporu daje snagu za daljni trud i zalaganje u vatrogastvu. 

Čestitke organizatoru, te djeci i voditeljima ekipa na predanom radu pripreme djece i odlaska na takmičenje.