Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

U selu Puska obilježen blagdan sv. Ivana Krstitelja

U Puskoj je 24. lipnja održana proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika ovog mjesta.

Svečano misno slavlje ovim je povodom predvodio dekan novljanskog dekanata i župnik župe Krapje Pejo Oršolić. U propovijedi je progovorio o značaju Ivana Krstitelja, o njegovu pokornom i poniznom životu te o potrebama ljudi koji danas žive u nesigurnoj okolini uslijed pandemije i potresa. Također, progovorio je o važnosti vjere i njezinoj moći te o važnosti zajedništva, koje je i danas potrebno možda više no ikad.

Uz zahvale pojedinim osobama na doprinosu koji su dali za izgradnju novoga križa na ulazu u Kapelicu tako i na novo postavljenom zvučnom razglasu u Kapeli zahvalio je i svim mještanima naselja Puska u organizaciji ove svetkovine.
Tradicionalna proslava Ivanja nastavljena je druženjem župljana i ostalih sudionika, a pored ostalih gostiju, svetkovini je nazočila načelnica Marija Mačković.

IMG 20220624 WA0011 1400x800


U popodnevnim satima je održana tradicionalna nogometna utakmica „STARI – MLADI“ s konačnim rezultatom 3 : 4 za Mlade. Nakon odlične utakmice nastavilo se druženje uz prigodni domjenak i priče starijih poznavatelja povijesti nogometnog kluba „Sava“ Puska.

U organizaciji NK. „Save“ Puska i povodom sv. Ivana proteklog vikenda 02. i 03. svibnja 2022. g. održani je Memorijalni turnir u spomena na poginule branitelje i igrače nogometnog kluba pod nazivom „Tukara-Kozić“ 2022. Već četvrtom godinom za redom nogometni turnir u velikom nogometu započinje polaganjem vijenaca kod spomen ploče u prisustvu svih onih koji poštuju i žele se na neki način prisjetiti i odati počast velikanima našeg nogometnog kluba, a tako i prisutne obitelji Pere Tukare i Nike Kozića.

Odavanju počasti i polaganju vijenaca i paljenja svijeća prisustvovali su obitelji poginulih, općinska načelnica Marija Mačković, predsjednik općinskog vijeća Dubravko Bradašić, tajnik nogometnog središta Novska Mladen Dodigović, Udruga branitelja Općine Jasenovac s izaslanicima, Udruga Srce Puska i nogometni klub Puska.

20220702 153643 1 1200x800


Nakon polaganja, započela je utakmica između NK Krapje i NK Kozarice s rezultatom 3:1, druga utakmica između domaćina NK Sava Puska i NK Uštica završilo je 1:3, sutrašnjim danom za treće mjesto igrali su NK Sava Puska i NK Kozarice 0:2 i same finale između NK Uštica i NK Krapje 3:0.
Čestitamo pobjedniku NK UŠtica na osvojenom turniru i čestitke na odličnoj organizaciju turnira „Tukara-Kozić“ 2022.

Prigodnim završetkom turnira organizator je dodijelio nogometašima zaslužene pehare, a svima ostalima koji su doprinijeli organizaciji turnira prigodne zahvalnice što je rezultiralo oduševljenjem i ovacijama svih prisutnih. Oba dana su ispraćena ugodnim druženjem i veseljem uz glazbu do kasnih sati.