Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

PROVEDENA EDUKACIJA I RAZMJENA ISKUSTVA U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI

U sklopu projekta „SVI SMO MI ZAJEDNICA“ UP.02.2.2.06.0162, dana 06.07.2022 održana je cjelodnevna edukacija te razmjena iskustva između 12 djelatnika Općine Jasenovac i partnera te 5 djelatnika Udruge Svijet Kvalitete iz Šibenika.

Cjelodnevna edukacija i razmjena iskustva obuhvaćala je:

  • prezentaciju projekata Udruge Svijet kvalitete – projekt Zaželi i projekt Sadržajnija starost,
  • razmjenu iskustva i primjera dobre prakse u provođenju projektnih aktivnosti za osobe starije životne dobi u kojoj su se djelatnici Općine Jasenovac i partnera zajedno s djelatnicima Udruge Svijet Kvalitete osvrnuli na zajedničke izazove i teškoće u provedbi projekata namjenjenim socijalnoj inkluziji i brizi prema starijim osobama
  • edukaciju koja je obuhvaćala sljedeće teme: važnost inkluzije starijih osoba u društvu, uloga i ciljevi Europskog socijalnog fonda te tipovi projekata namjenjeni starijim osobama koji se trenutno provode

Edukacija i razmjena iskustva započela je u 08:00h te je završila u 16:00h. Provela se u Hotelu Jadran u Šibeniku. Svi sudionici su dobili potvrde o sudjelovanju u edukaciji i razmjeni iskustva.

Projekt „Svi smo mi zajednica“ financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. „Širenje mreža socijalnih usluga u zajednici – faza 1“. Nositelj projekta je Općina Jasenovac. Partneri u projektu su Udruga mladih „Komarac“ i Centar za pomoć i njegu Jasenovac.