Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

JAVNI POZIV korisnicima zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva u 2022. godini


Sukladno članku 289. stavku 3. Zakona o socijalnoj skrbi („Narodne novine“, br. 18/22 i 46/22), dio troškova stanovanja koji se odnosi na troškove ogrjeva korisnika zajamčene minimalne naknade, samac odnosno kućanstvo, koji se griju na drva osigurava se iz sredstava državnog proračuna.
Temeljem točke V. Odluke Vlade RH o kriterijima i mjerilima za financiranje troškova stanovanja te iznosu sredstava za pojedinu jedinicu lokalne samouprave za 2022. godinu („Narodne novine“, br.104/22), mjerilo za financiranje troškova stanovanja koji se odnose na troškove ogrjeva korisnika koji se griju na drva je iznos od 1.050,00 kuna po korisniku za troškove ogrjeva korisnicima zajamčene minimalne naknade.


Slijedom prethodno navedenog, pozivaju se svi korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva s prebivalištem na području Općine Jasenovac zaključno s danom 20. listopada 2022. godine, u Općini Jasenovac, podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje troškova ogrijeva u 2022. godini.
Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava:

  • Zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu troškova za ogrjev (obrazac u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jasenovac i na internetskoj stranici Općine Jasenovac (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. )
  • Rješenje o ostvarenju prava na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb
  • Potpisana izjava korisnika da se grije na drva (obrazac u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Jasenovac
  • Presliku broja računa, žiro ili zaštićenog računa
  • Osobna iskaznica


PROČELNICA
Vesna Tomaz

ZAHTJEV.docx

IZJAVA.docx