Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Erasmus+ projekt "Let it grow"- Grčka

Drama grad u Grkoj i Kindergarten of Drama bili su domaćin od 24.1.2023. do 26.1.2023. 4. mobilnosti učitelja koji sudjeluju u Erasmus+ projektu "Let it grow". U projektu su uključene škole iz Italije, Španjolske, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Grčke i naša škola iz Hrvatske koju su predstavljale učiteljice Vera Mađerić i Zrinka Šimičić.

Ova mobilnost imala je za cilj razmjeniti dobra nastavna iskustva i ideje u praksi između kolega edukatora o postupcima poučavanja u obrazovanju o okolišu i životu u skladu s prirodom. Razgovaralo se je o aktivnostima koje su se odvijale u sklopu projekta i o budućim aktivnostima koje očekuju sudionike projekta. Srdačan domaćin goste je toplo dočekao te upoznao s bogatom poviješću i prirodnim ljepotama zavičaja.