Službene internet stranice Općine Jasenovac

Općina Jasenovac
Općina Jasenovac smještena je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Sisačko-moslavacke županije. To je nizinski prostor kontinentalne klime, okružen rijekama Trebežom, Savom, Unom i Strugom, sa svojih deset naselja smještenih na 168,5 km2.
Geografski položaj
Naselje Jasenovac udaljeno je samo 8 km od čvorišta Novska na X paneuropskom koridoru Posavske autoceste Ljubljana- Bregana- Zagreb- Lipovac.

Uvodna konferencija treće faze programa Zaželi, projekta – Radim, pomažem, učim- faza lll

Uvodna konferencija treće faze programa Zaželi, projekta – Radim, pomažem, učim- faza lll

10. ožujka 2023. godine u mjesnom domu Jasenovac održana je uvodna konferencija treće faze programa Zaželi, projekta – Radim, pomažem, učim- faza lll – program zapošljavanja žena.


III. fazu projekta Zaželi Općina Jasenovac provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područnim uredom Kutina i Hrvatskim zavodom za socijalnu skrb Područni ured Novska.
Konferenciji su nazočili načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb Područnog ured Novska Martina Antolković Hrščak,voditeljica projekta „Ruke koje mogu sve ll“ Ksenija Kovačević i administrativna djelatnica Irena Šimičić, voditelj projekta Goran Dragić, administrativna djelatnica Željka Mačković, predstavnici Općine Jasenovac, 30 žena zaposlenih kroz ovaj projekt i veliki kroj zadovoljnih krajnjih korisnika sa cijele općine.
Voditelj projekta Goran Dragić istaknuo je da će se za provedbu projekta utrošiti 195.036,17 eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.
Opći cilj projekta, kao i u prve dvije faze do sad, je omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina na području općine Jasenovac.
Također, projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i osoba i/ili nemoćnih osoba.
Na projektu je zaposleno 30 žena koje pružaju usluge za 180 krajnjih korisnika u svih deset naselja općine.
Projekt Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Jasenovac se provodi od 2017. godine. Kako je istaknula načelnica Marija Mačković, riječ je o višestruko korisnom projekt gdje posao pronalaze teško zapošljive žene s mogućnošću prekvalifikacije za nova zanimanja, kao i briga o potrebitim starijim stanovnicima.Ovaj trenutni je na šest mjeseci, jer se nalazi u međurazdoblju financiranja, no onaj idući bi trebao biti na tri godine. Projektnom timu zaželjela je uspješno vođenje projekta, ženama i korisnicima uspješnu suradnju do kraja provedbe projekta.
Jedan od obvezatnih partnera na projektu je Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Novska. Njegova ravnateljica, Martina Antolković Hršak rekla je kako je ovo treća uvodna konferencija Općine Jasenovac i sa zadovoljstvom nazoči i ovoj.“ Naša uloga je ovdje prije svega u odabiru krajnjih korisnika i tu pomažemo provoditeljima projekta da svi korisnici zaista budu oni koji su u potrebi, pojasnila je te svima zaželjela uspješan rad.“
Na uvodnoj konferenciji nazočile su i voditeljica projekta „Ruke koje mogu sve ll“ Ksenija Kovačević i administrativna djelatnica Irena Šimičić zaposlenice Lag-a Zeleni trokut kojem je član i Općina Jasenovac. U sklopu svoga projekta imale su i deset djelatnica na području općine Jasenovac i 60 krajnjih korisnika.
Općina Jasenovac skrbi o svim kategorijama društva te kontinuirano radi na podizanju kvalitete života svojih sugrađana.